Verificarea prescripției

 

Parametrii potriviți pentru lentilele de contact se află în urma unui control la medicul specialist. Veți primi receta pentru lentile de contact cu parametrii ca în imaginea de sus. Descifrarea parametrilor este expusă mai jos:

OD: înseamnă oculus dexter, expresia latină pentru „ochiul drept”.

OS: înseamnă oculus sinister, expresia latină pentru „ochiul stâng”. Dacă atât ochiul stâng, cât și ochiul drept au aceieași  diagnostică și prescripție, se utilizează abrevierea „OU” sau „ ocular uniter ”, adică ambii ochi .

 

Sfera (Sphere) indică cantitatea de putere a lentilelor, măsurată în dioptrii (D), prescrisă pentru a corecta miopia sau hipermetropia . Puterea sferică a lentilei este indicată cu un semn plus (+) pentru hipermetropie și un semn minus (-) pentru miopie. 

 

Cilindrul (CYL) este un paramentru necesar în alegerea lentilelor pentru corectarea astigmatismului. Indică numarul de dioptrii necesare pentru corecție. Întotdeauna are valori negative (-).

 

Ax (AXA) este un paramentru tot pentru lentilele torice. Se exprimă în grade și cuprinde valori între 0 și 180 de grade. Axa indică orientarea dioptriei cilindrice în lentile pentru a compensa defectele de astigmatism.

 

Curbura (BC) indică gradul de curbură în interiorul lentilei. Se măsoară în milimetri și cuprinde valori între 8.3 și 10 mm. Pentru un confort maxim în purtare lentila de contact trebuie să se potrivească cu raza de curbură a corneei.

 

Diametrul (DIA) indică distanța, în milimetri, de la o marginea a lentilei de contact la cea opusă. Cuprinde valori între 13.8 și 14.5 mm. La lentile de contact colorate de carnaval exista diametru si mai mare, ca de exemplu semi sclera -17 mm , sclera -22 mm .

Start typing and press Enter to search

Coș

Nu ai niciun produs în coș.

Select your currency
ro_RO