Dacă ați plasat o comandă greșită (ex. ați greșit produsul, parametrii sau datele de livrare) și ați achitat deja, puteți să o corectați. Trebuie doar să ne contactați la info.eyeseduction@gmail.com sau la +37369657699 și să  menționați numărul comenzii și datele ce trebuie modificate.

Dacă comanda nu a fost încă expediată, putem modifica cu ușurință datele comenzii și apoi să o expediem către dumneavoastră. Dacă însă comanda a fost deja expediată, puteți să refuzați la primire coletul . Acesta va fi expediat înapoi , însă toate cheltuielile de transport vor fi  suportate de client.

Consumătorul are dreptul să notifice în scris pe email info.eyeseduction@gmail.com că renunță sau dorește să schimbe produsul , cu invocarea motivului, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Cererea de schimb/returnare nu  va fi acceptată atunci cînd: cutiile de lentile de contact și/sau soluțiile de întreținere au fost desigilate. Lentilele de contact sunt rapid degradabile după desigilare, nu sunt transmisibile și nu se vând la bucată (blister). Astfel:

– produsul se va primi înapoi doar în ambalajul original, sigilat, nedeteriorat

– cumpărătorul va expedia produsele de retur prin oficiul poștal la adresa indicată pe pachet

– contravaloarea produselor va fi returnată prin transfer bancar, după primirea produselor de retur, în termen de maxim 8 zile lucrătoare.

– nu se vor returna taxele de transport, cumpărătorul va suporta toate costurile care apar din cauza renunțării.

-renunțarea la cumpărare în mod repetat va putea fi considerată un abuz

Garanția

Garanția se referă numai la deficiențe ale produselor determinate de defecte de fabricație sau vicii ascunse . Înainte de a desigila produsul , examinați-l la lumină să fie întreg și să aibă acceași culoare .  Dacă observați deficiențe de fabricație , imediat contactați-ne pe email info.eyeseduction@gmail.com sau la telefon/ viber/ whatsapp /telegram +37369657699 pentru soluționarea cât mai rapidă a problemei . Toate deficiențile trebuie să fie fotografiate vizibil și transmise pentru examinare . 

Formularul de reclamație va fi completat integral , trimis la necesitate în format electronic de către departamentul nostru . Reclamația va fi transmisă la producător pentru a fi verificată , astfel în funcție de răspunsul primit produsele reclamate vor fi înlocuite. 

Termenul de soluționare al reclamației este de maxim 15 de zile lucrătoare.

Back to Top