Blog

                                MITUL NR. 1 LENTILELE DE CONTACT NU SUNT CONFORTABILE

  PRIMELE LENTILE DE CONTACT AU APARUT LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XX, SI ERAU FĂCUTE DINTR-UN MATERIAL RIGID CARE ACOPEREA TOATĂ SUPRAFAȚA OCHIULUI. ÎN PREZENT OPTICIENII AU ELABORAT UN MATERIAL SUBȚIRE ȘI FLEXIBIL: HIDROGEL ȘI SILICON HIDROGEL CARE SE MULEAZĂ DUPĂ FOMA OCHIULU, PERMIT OXIGENAREA CORNEEI ȘI AU UN PROCENT ÎNALT DE HIDRATARE. TOATE ACESTEA FAC PURTAREA LENTILELOR DE CONTACT COMODĂ ȘI SIGURĂ.

                               

                              MITUL NR. 2 LENTILELE DE CONTACT SUNT DIFICIL DE APLICAT

   ADEVĂRUL ESTE CĂ LENTILA SE APLICĂ ÎNT-O SINGURĂ CLIPIRE DE OCHI. UNEORI ESTE NEVOIE DE CEVA TIMP PENTRU ADAPTARE. SUNT UNELE MOMENTE CARE TREBUIE DE RETINUT:

  – ÎNAINTE DE APLICARE VERIFICAȚI CA SUPRAFAȚA LENTILEI SĂ FIE CURATĂ, FĂRĂ IMPURITĂȚI (CLĂTIȚI DOART ÎN SOLUȚIE SPECIALĂ MASÂND LENTILLA ÎN PALMĂ CU DEGETUL ARĂTĂTOR)

  • VERIFICAȚI POZIȚIA LENTILEI ÎNAINTE DE APLICARE (VÂRFURILE SĂ FIE DIRECȚIONATE ÎNĂUNTRU, SĂ NU SE LIPEASCĂ DE DEGET)
  • ÎN MOMENTUL APLICĂRII LENTILEI NU CLIPIȚI, DESCHIDEȚI LARG PLEOPA INFERIOARĂ ȘI LA NECESITATE SUPERIOARĂ, APĂSAȚI UȘOR CU DEGETUL CÂT MAI APROAPE DE CENTRUL OCHIULUI
  • APOI CLIPIȚI, LENTILA SE FIXEAZĂ ÎN CENTRUL OCHIULUI DESINESTĂTĂTOR

                               

                         MITUL NR. 3 ÎNGRIJIREA LENTILELOR DE CONTACT NECESITĂ MULT TIMP

  ÎN PREZENT SOLUTIILE PENTRU LENTILE DE CONTACT CUM AR FI «HORIEN MULTIPURPOSE SOLUTION» SUNT MULTIFUNCȚIONALE, DECI DUPĂ CE SCOATEȚI LENTILELE DE CONTACT, NU AVEȚI DECÂT SĂ LE PUNEȚI ÎN RECIPIENT CU SOLUȚIE PROASPĂTĂ ȘI SĂ LE LĂSAȚI PE CÂTEVA ORE PENTRU O DEZINFECTARE TOTALĂ. LENTILELE SUNT GATA PENTRU REAPLICARE.

                               

                         MITUL NR. 4 LENTILELE DE CONTACT SUNT COSTISITOARE

  PREȚUL LA LENTILE DE CONTACT ESTE UNUL REZONABIL, ORICE PERSOANĂ CU VENIT MEDIU ÎȘI POATE PERMITE ACEST ACCESORIU ABSOLUT NECESAR, PENTRU O VIAȚĂ ACTIVĂ FĂRĂ RAMELE GRELE DE OCHELARI. PENTRU A BENEFICIA DE REDUCERE 5-10 % VĂ RECOMANDĂM SĂ CUMPĂRAȚI 3 PERECHI DE LENTILE DEODATĂ.

                               

                        MITUL NR. 5 LENTILELE DE CONTACT SUNT PERICULOASE 

  DIRECT INVERS, LENTILELE DE CONTACT SUNT ABSOLUT SIGURE DACĂ  LE ACHIZITIONAȚI DE LA COMERCIANTI AUTORIZAȚI CARE POSEDĂ CERTIFICATELE DE CALITATE ȘI ÎN TIMPUL FOLOSIRII VĂ CONDUCEȚI DUPĂ TOATE INSTRUCȚIUNILE.

                       

                        MITUL NR. 6 LENTILA DE CONTACT POATE ALUNECA ÎNĂUNTRUL OCHIULUI

  ÎN TIMPUL MANIPULĂRII LENTILA SE POATE DEPLASA SUB PLEOAPĂ , ÎN ACEST CAZ TREBUIE DE PICURAT SOLUȚIE PENTRU LENTILE ÎN OCHI APOI CLIPIND ȘI MASÂND PLEOPA LENTILA VA REVENI ÎN CENTRUL OCHIULU. OCHIUL ARE O BARIERA DE PROTECȚIE DEACEEA ESTE IMPOSIBIL CA LENTILA SĂ NIMEREASCĂ ÎNAUNTRUL OCHIULUI.

                 

                       MITUL NR. 7 LENTILELE DE CONTACT POT CĂDEA DIN OCHI ÎN TIMPUL SPORTULUI 

  ACEST SCENARIU ESTE PRACTIC IMPOSIBIL. GRAȚIE MATERIALULUI DIN CARE ESTE FĂCUTĂ, LENTILA ESTE STRÂNS LIPITĂ DE OCHI ȘI NU POATE CĂDEA CHIAR DACĂ STAȚI CU CAPUL JOS.

               

                      MITUL NR. 8 LENTILELE DE CONTACT POT PROVOCA SCĂDEREA VEDERII

  LENTILELE DE CONTACT ÎN SINE CÂT ȘI OCHELARII DACĂ SUNT PRESCRISE CORECT NU POT PROVOCA SCĂDEREA VEDERII. AVEȚI GRIJĂ SĂ FACEȚI CONTROL REGULAT LA OPTICIAN ȘI SĂ NU VĂ ALEGEȚI LENTILE DESINESTĂTĂTOR.

               

                     MITUL NR. 9 LENTILELE DE CONTACT COLORATE NU POT SCHIMBA CULOAREA OCHILOR ÎNCHIȘI

  DUPĂ OPACITATE LENTILELE DE CONTACT COLORATE POT FI MAI TRANSPARENTE ȘI MAI OPACE. CELE MAI OPACE POT SCHIMBA ORICE CULOARE A OCHILOR CHIAR ȘI CEA MAI ÎNCHISĂ. PENTRU CONSULTAȚIE SCRIEȚI DIRECT IN MESSENGER DE PE SITE.

             

                    MITUL NR. 10 LENTILELE DE CONTACT POT FI PURTATE DOAR DE MATURI

  SIGURANTA ȘI SIMPLITATEA DE FOLOSIRE A LENTILELOR DE CONTACT PERMIT PURTAREA LOR CHIAR ȘI DE COPII. VÂRSTA MINIMĂ DE PURTARE A LENTILELOR ESTE DE 8 ANI SUB CONTROLUL PĂRINȚILOR SAU TUTELEI. 

 

 

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Coș

Nu ai niciun produs în coș.

Select your currency
ro_RO